"En stor seger för alla"

I samband med Brynäs hemmamatch mot Färjestad i måndags fick En bra start hjälp att skaffa fler praktikplatser till ungdomar. Då utmanade Brynäs IF:s affärsnätverk, Nätverk1, regionens näringsliv att öppna dörren för ungdomar under parollen 100 praktikplatser ikväll.

”100 praktikplatser ikväll” löd ordet i måndags under play-in matchen mellan Brynäs och Färjestad. Brynäs IF:s affärsnätverk, Nätverk1 var matchvärd och utmanade regionens företagare att vara med och bidra till att 100 praktikplatser skapas. 

Tillsammans med bland annat Rapatac Preps Akademi arbetar En bra start med att få ut fler ungdomar i arbete. Många ungdomar har både ambitioner, kompetens och förutsättningar att ta första klivet ut i arbetslivet. Samtidigt är ett av de största hindren brist på erfarenhet från arbetsmarknaden. En viktig del i deras jobb är att hitta företag som är villiga att ta emot praktikanter och på så sätt ge ungdomar värdefull arbetslivserfarenhet.

Måndagens aktivitet var därför ett sätt för En bra start och Nätverk1 att nå ut till företag för att skaffa fler praktikplatser till ungdomar i vår region. Företagare från hela regionen var inbjudna till matchen och representanter från Nätverk1 och Rapatac Preps Akademi var på plats på matchen för att ta emot intresseanmälningar. 

Hur gick det då? När allting summerades efter matchen visade det sig att närmare 60 praktikplatser skapats under kvällen. Ett otroligt bra resultat även fast målet med 100 praktikplatser inte nåddes fullt ut. Dessutom kan fler platser nog komma till under de närmaste dagarna då några företag ville ha lite betänketid.

-Jag är överlycklig, säger Moussa N’Diaye, VD Rapatac. Att skapa 60 praktikplatser på bara några timmar är kanonbra. Det här var en stor seger för alla. Nu ska vi fortsätta jobba hårt för att ännu fler ungdomar kommer ut i praktik. Tillsammans är vi starka, så är det bara. 

-Gårdagen gick jättebra och vi är otroligt nöjda med resultatet, säger Christian Öman, Rapatac Preps Akademi. Jag är övertygad om att det här inte är det sista eventet som vi gör tillsammans med Brynäs IF och En bra start.


Bild: Per-Ove Bäckström, VD för Länsförsäkringar Gävleborg minglade runt i arenan.

Före matchen, och i pauserna jobbade medlemmarna i Nätverk1 hårt på logevåning och i Gavlerinkens entréhall. De informerade gästerna om fördelar med att ta emot en praktikant, och tog emot intresseanmälningar. En som var med på plats och jobbade, och som är väldigt nöjd med kvällen är Per-Ove Bäckström, VD för Länsförsäkringar Gävleborg. 
-Sådant här arbete går helt i linje med våra värderingar och det samarbete vi har tillsammans med En bra start. Jag tycker att det var en lyckad aktivitet rakt igenom. Både aktiviteten och dess syfte var uppskattat bland företagarna och besökarna i arenan, vi fick ett positivt bemötande var vi än gick.

-Vi hamnade inte så långt från vårt mål på 100 praktikplatser, vilket vi i Nätverk1 är mycket nöjda med, säger Hans-Göran Karlsson, Klubbdirektör i Brynäs IF. Jag vill rikta ett stort tack till alla företag som erbjuder våra ungdomar praktikplats.

Publicerad: 2015-03-11