Förberedelserna är i full gång inför Barnkonventionens dag

 

För tredje året i rad arrangerar En bra start Barnkonventionens dag i Gavlerinken - en dag där vi tillsammans firar alla barns rättigheter.

Den 21 november är det äntligen dags för Barnkonventionens dag i Gavlerinken arena. Syftet med Barnkonventionens dag är att årligen fira och väcka glädje och inspiration för barnen och deras rättigheter.

Barnkonventionens dag är till för barnen. Därför är det också viktigt att barnen själva får vara delaktiga i planeringsarbetet och ha möjlighet att påverka hur denna dag ska se ut och vad den ska innehålla.

Tisdag den 7 november träffades referensgruppen för tredje gången tillsammans med Alexander Bäcklin och Kristian Nervik-Nilsen, aktivitetsledare En Bra Start. Referensgruppen består av 19 barn från årskurs 5-6 från alla rektorsområden i Gävle och referensgruppen är alla barns röster.

-Det är kul att vi får vara med och bestämma och vara delaktiga, jag ser fram emot resultatet, säger Ronja Fredlund deltagare i referensgruppen.

 

 

-Förberedelserna inför Barnkonventionens dag är i full gång och allting går bra. Vi genomför denna dag utefter referensgruppens önskemål med barnen i fokus, precis som det ska vara, säger Alexander Bäcklin aktivitetsledare En Bra Start.

Bäcklin berättar att barnen har höga förväntningar på Barnkonventionens dag, exakt som han också har. Precis som Ronja och dom andra deltagarna i referensgruppen ser Bäcklin fram emot dagen och allt var den har att erbjuda.

Kari Litmanen som är evenemangsansvarig i Brynäs IF berättar att körschemat är klart och artisterna är bokade. Han tror absolut att barnen kommer att uppskatta scenprogrammet.

-Dessutom kommer matchtröjan och sargen att presenteras under Barnkonventionens dag och det är SÅ roligt att barnen får ta del av detta först, fortsätter Litmanen.

Vi ser med spänning fram emot Barnkonventionens dag i Gavlerinken den 21 november!

Läs mer om Barnkonventionens dag här >>>

Läs tidgare artikel om Barnkonvetionens dag här >>>