Snart dags för Barnkonventionens dag i Gavlerinken Arena

För tredje året i rad kommer En bra start att arrangera Barnkonventionens dag i Gavlerinken för Gävles elever i årskurs 5 och 6, en dag där vi tillsammans firar alla barns rättigheter. 

För tredje året i rad kommer En bra start att arrangera Barnkonventionens dag i Gavlerinken arena för alla elever i årskurs 5 och 6 i Gävle. Barnkonventionens dag är en dag där vi tillsammans firar alla barns rättigheter.

-Barnkonventionens dag är en av årets höjdpunkter för oss i En bra start. Vårt klart största enskilda event där vi får chansen att bjuda in 2000 elever till vår arena och tillsammans fira barnens rättigheter. Vi träffar drygt 15 000 barn i skolor, fritidsgårdar och i vår arena under ett verksamhetsår, vilket vi tycker är fantastiskt givande. Men att just samlas och fira tillsammans med barnen en sån här dag är något extra, det är riktigt kul och stort, berättar Maria Sundman verksamhetschef En bra start.

Barnkonventionens dag är ett sätt att arbeta för att fler barn och vuxna ska känna till att barn har särskilda rättigheter. Som vuxna har vi stort ansvar för att se till att barnens rättigheter säkerställs. Mer om barnkonventionen finns att läsa här >>>

I Barnkonventionen står det hur vuxna ska behandla barn för att barn ska må bra. Alla barn i hela världen har rätt att gå i skolan, lära sig nya saker, leka och ha roligt och säga vad dom tycker och känner. Det tycker vi i En bra start är värt att fira och uppmärksamma!

Redan nu har alla elever i årskurs 4-6 fått olika uppdrag att genomföra i skolan inför firandet i november. Uppdragen gör att barnen får lära sig mer om sina rättigheter samtidigt som dom får öva på sina matematikkunskaper. Dessutom har alla klasser fått ett alldeles särskilt uppdrag som vi kallar kompis-uppdraget där varje klass kommer tillsammans att prata om svar på frågan ”Hur är en bra kompis?”.

Läs mer här>>