"Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket"

Under vecka 4 har totalt 10 st speed-date-aktiviteter genomförts runt om i Gävleborg där över 90 företag deltog och över 410 ungdomar fanns på plats. Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten!

 

En bra start har tillsammans med sina partners och Arbetsförmedlingen arbetat fram en grundstruktur och arbetsmodell, Vägen in. Föreningarna samlar företagsrepresentanter som får möta arbetssökande ungdomar genom speed-date-aktiviteter. Målet är praktikplatser till arbetslösa ungdomar. Denna vecka har totalt 10 st speed-date-aktiviteter genomförts runt om i Gävleborg där över 90 företag deltog och över 410 ungdomar fanns på plats!

Johan Cahling, direktör Hållbarhet och varumärke Brynäs IF, och ansvarig för affärs- och modellutveckling av En bra start och Vägen in är mycket nöjd över veckan som har varit.

-Det har varit en helt underbar vecka att få vara med i. Att se engagemanget runt om i Gävleborg hos företag, ungdomar, föreningar och personalen hos Arbetsförmedlingen. Kan bara säga WOW! Vi har något riktigt bra på gång. Steg för steg utvecklar vi Vägen in-modellen med föreningarna, partners och Arbetsförmedlingen, och över tid är jag helt övertygad om att En bra start via Vägen in blir en stark kraft som kommer att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg och i hela Sverige rejält, säger Johan Cahling.

Bergsjö IF, Sandvikens IF, Edsbyn Bandy, Bollnäs Bandy, SUIF Söderhamn Bordtennis, Ljusdal Bandy, Hudik hockey, Torsåkers IF, Gefle IF Fotboll och Brynäs IF var föreningarna som genomförade speed-date-aktiviteter.

 

 

Här deltog föreningarna i en cermoni inför SHL-matchen Brynäs-IF Linköping den 25 januari.

Caroline Markström ansvarar för kontakten med föreningar och implementeringen av Vägen in i föreningarna i Gävleborg.

-En otroligt energigivande vecka! Jag har jobbat med helt fantastiska människor med grymma attityder som med all sin kraft vill göra gott för samhället och sin omgivning. Vägen in har landat jättebra och intresset kring modellen sprids redan runt om i Gävleborg. Föreningarna och Arbetsförmedlingen har gjort ett otroligt jobb och jag ser redan fram emot nästa speed-date som är v.38. Det känns som att vi jobbar helt rätt och att det finns en enorm kraft i att jobba tillsammans, här kan vi göra skillnad på riktigt! Stort tack till alla som deltar i Vägen in för ett fantastiskt engagemang, säger Caroline Markström projektledare En bra start.

Även företagare på plats är mycket nöjda över veckan med Vägen in.

-Vi vill vara med och utveckla vår region. En av utmaningarna är ungdomsarbetslösheten, därför känns det rätt att det är ett av huvudområden som vi gemensamt fokuserar på i En bra start och föreningsnätverket. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket. Och Vägen in är ett fint bevis på det, säger Tina Möller, Bilbolaget.

-För oss på Länsförsäkringar Gävleborg är det viktigt att vara involverad i samhället vi verkar i, och eftersom vi ägs av våra kunder är vi särskilt måna om att engagera oss där vi gör verklig nytta. Att göra den här insatsen för att sänka arbetslösheten känns då självklar och vi har varit med på flera träffar i veckan, säger P-O Bäckström, VD Länsförsäkringar Gävleborg.

V.38 kommer Vägen in att spridas nationellt. Vägen in kommer då att börja spridas genom Svenska Hockeyligan (SHL) med dess klubbar. Målet är att SHL med dess klubbar ska bli en hållbar samhällskraft som bidrar till att minska arbetslösheten i Sverige.

Läs mer om Vägen in här >>>

Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten!