”Vi har haft Kompissnack med över 200 elever på Stigslunds skola”

Under några veckor har En bra start besökt Stigslunds skola i Gävle för att möta alla elever i årskurserna fyra, fem och sex under konceptet Kompissnack. 

Under några veckor har En bra start besökt Stigslunds skola i Gävle för att möta alla elever i årskurserna fyra, fem och sex. Det är Kristian Nervik och Alexander Bäcklin från En bra start som har träffat över 200 elever på Stigslunds skola under konceptet Kompissnack.

En bra start är ett verksamhetsområde i Brynäs IF, med fokus på det som händer vid sidan av isen. Tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s starka partners arbetar vi för att alla barn och unga ska få en bra start i livet.

För att göra skolan till en tryggare och lugnare plats kompletterar En Bra Start skolor och fritidsverksamheter med att våra representanter gör besök och organiserar bland annat konceptet Kompissnack.

- Kompissnack innebär att vi besöker varje klass en timme vid två tillfällen och tillsammans med eleverna utför vi värderingsövningar, tema-samtal och föreläsningar. Ämnet här på Stigslund har varit **Hur är en bra kompis?** och nu har vi haft Kompissnack med över 200 elever här berättar Kristian Nervik, aktivitetsansvarig En bra start.

Arvid och Hampus går i årskurs 4 på Stigslunds skola och de tycker båda att besöken från En bra start har varit bra.

-Det är jätteroligt och jättebra när de kommer, man blir glad och det känns nyttigt. Alex gör det roligt att lyssna berättar Arvid.

- Vi pratar om att man ska vara en bra kompis och ta hand om varandra förtydligar Hampus.

På frågan om hur man är en bra kompis svarar båda ivrigt; en bra kompis ska vara snäll, hjälpsam, låter alla vara med och är inte taskig.

 

 

Jenny Dahlström är lärare för årskurs 4 vid Stigslunds skola och även hon är glad för besöken från En bra start och konceptet Kompissnack.


- Besöken från En bra start är trevliga och lärorika, både för barnen och vuxna. Det är ett bra redskap för oss som lärare, vi får något att knyta an resonemanget till och kan påminna eleverna genom att koppla vid en händelse, som ex kommer du ihåg vad En bra start sa om det här? Jag tycker att En bra start är proffsiga och väldigt duktiga med eleverna och kan möta dem på ett bra sätt, berättar Jenny Dahlström.

Kompissnack är ett av koncepten som En bra start genomför på skolor i Gävle. En bra start har dessutom genomfört konceptet Livsresan på Stigslunds skola med årskurs sju, åtta och nio.

Läs mer om skolbesök från En bra start här >>>