Ledare för en dag oktober 2017

 Den 5-6 oktober var det dags för årets event, ”Ledare för en dag” som En bra start och Ung Företagsamhet Gävleborg arrangerar för att utveckla mötet mellan företag och ungdomar...

 

En bra start och Ung Företagsamhet Gävleborg samarbetar för att utveckla mötet mellan företag och ungdomar som i sin tur leder till att ungdomar växer genom ökade kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Den 5-6 oktober var det dags för årets event, ”Ledare för en dag”, där unga, drivna och talangfulla UF-alumner efter en utbildningsdag i ledarskap kopplades samman med framgångsrika ledare under en arbetsdag och får en unik möjlighet att få insikt i hur det är att leda ett företag eller organisation. Genom att jobbskugga en ledare under dag och får UF-alumnerna känna på hur ledarrollen fungerar och förhoppningsvis skapas en vilja att utvecklas och höja sin egen ambitionsnivå att bli morgondagens ledare.

På onsdagen träffades de tio alumnerna i BillerudKorsnäs lokaler i Bomhus och fick ta del av flera föreläsningar i ämnet ledarskap. Vid onsdagens lunch träffade de företagsledarna för första gången. Vid dagens slut fastställdes vilken alumn som skulle skugga vilken ledare på torsdagen. En av alumnerna som fick möjligheten att jobbskugga en ledare var Noshin Shukri som fick följa Johan Tunhult från Gävle kommun under en dag.

-Det har känts bra, har fått lära mig mycket om hur det är att vara chef och ledare, det är för mig en investering berättar Noshin Shukri.

Maria Sundman, som arbetar som verksamhetschef för En bra start är mycket nöjd med torsdagens ledare för en dag:
-Det var en mycket lyckad dag, många fina möten och responsen hos både ledare och UF-alumnerna har varit fantastisk. Ledare för en dag är en aktivitet där vi i En bra start, tillsammans med våra fantastiska företagspartners, verkligen kan vara med och bidra till ungdomars utveckling och inspirera dom till ett framtida ledarskap säger Maria Sundman verksamhetschef En bra start.

Brynäs IF huvudpartner Länsförsäkringar Gävleborg, var ett av företagen som tog emot en UF-alumn under en dag.

-För oss i Länsförsäkringar Gävleborg är alla insatser som hjälper unga till en väg in i arbetslivet viktiga. Dessutom ger aktiviteten Ledare för en dag oss möjligheten att visa upp våra arbetsplatser och att lära känna en UF-alumn vilket är roligt och lärorikt för båda parter beskriver Per-Ove Bäckström VD för Länsförsäkringar Gävleborg.


-Tillsammans med UF och Brynäs IFs partnerföretag arbetar vi för att inspirera och bygga starka relationer som vidareutvecklar det regionala näringslivet, det är viktigt för vår region. Själv hade jag en fantastisk dag tillsammans med en mycket engagerad och motiverad UF-alumn. Jag utvecklas själv när jag får många intressanta frågor både om mitt ledarskap och om verksamheten berättar Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

Lördagen den 25 november arrangerar En bra start tillsammans med partnerföretagen Gävle kommun och Clockwork bemanning en träff för utflyttade UF alumner från Gävleborg, som nu är bosatta för studier vid Örebros Universitet. Målet med träffen är att attrahera studenterna till att arbeta hos företag i Gävleborgs region och flytta tillbaka hem till efter sina studier.