Med målet att få kompetensen att flytta hem

Brynäs IF sociala verksamhet En bra start samarbetar med Ung Företagsamhet Gävleborg. Samarbetet syftar till att utveckla mötet mellan företag och ungdomar som i sin tur leder till att ungdomar växer genom ökade kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Samarbete riktas främst in på de Alumner som har drivit företag under gymnasietiden och som nu antingen vidareutbildar sig någonstans i Sverige eller har fortsatt sitt entreprenörskap och startat eget.

Ung Företagsamhet i Gävleborg är en ideell organisation som arbetar med att få in entreprenörskap som en röd tråd genom hela utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap.

I samband med lördagens bortamatch i SHL, Brynäs IF – Örebro HK arrangerade En bra start tillsammans med partnerföretagen Clock work bemanning och Gävle Kommun en mingelträff för UF-alumner. UF alumnerna hade alla gått gymnasiet i Gävle, och som utflyttade Gävlebor är de nu med i Ung företagsamhets alumni nätverk.

-Det är fjärde gången vi gör denna typ av aktivitet. Tillsammans med partners bjuder vi in utflyttade Gävleborgare från UF-nätverket till att ses för att prata om framtidens arbete och rekrytering i Gävleborg. Målet är såklart att få den unga nyutbildade kompetensen att flytta hem till Gävleborg igen berättar Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF.

Det var ett 20-tal alumner som samlades två timmar före nedsläpp i hockeymatchen Örebro – Brynäs IF för att mingla och samtala med företaget Clockwork bemanning och Gävle Kommun.

 


Johan Tunhult, Gävle Kommun 
”En fantastisk möjlighet inom ramen för En bra start att attrahera efterfrågad kompetens från vårt näringsliv till Gävle”

Oskar Simryd, UF Gävleborg 
”Ännu ett fantastiskt lyckat event. Samarbetet mellan En bra start och UF Gävleborg blir bara starkare och starkare. Nu är vi redo att föra vidare konceptet till fler studentorter i Sverige.” 

Frida Larsson, Civilekonom Örebro Universitet från Gävle, 23 år 
”Jätteroligt att få träffa och nätverka med personerna som var med ikväll. Det var också intressant att få höra mer om organisationerna och företagen, vad de gör och står för och att Gävle och Gävleborg faktiskt är en attraktiv stad och region för framtiden och för eventuellt framtida arbetsplatser.” 

Johan Cahling, Brynäs IF 
”Härligt event med grymma studenter i Örebro! Efter att ha varit i Luleå och Linköping är det kul att vi nu etablerat kontakt med Gävleborgsstudenter och UF-alumner i Örebro. Vårt nätverk av Gävleborgsstudenter runt om i Sverige växer och vi har kul ihop! Det ger positiva ringar på vattnet!”

Nästa bortamatch aktivitet är redan inbokad, i februari reser Brynäs IF till Luleå tillsammans med partnerföretaget BillerudKorsnäs för att träffa utflyttade Gävleborgare i UF-alumni nätverk där för spännande samtal om framtidens arbeten i Gävleborgsregionen.