Ny verksamhetschef för En bra start

Från och med mars 2018 får verksamheten En bra start en ny verksamhetschef. Det är Pernilla Dalborg, som närmast kommer från Gävle kommun där hon arbetat som områdesrektor för Lillhagen rektorsområde under 3,5 år.

Från och med mars 2018 får verksamheten En bra start en ny verksamhetschef. Det är Pernilla Dalborg, som närmast kommer från Gävle kommun där hon arbetat som områdesrektor för Lillhagen rektorsområde under 3,5 år.

I rollen som verksamhetschef för En bra start kommer Pernilla att leda och styra verksamheten En bra start, som är ett verksamhetsområde i Brynäs IF med fokus på det som händer vid sidan av isen. Tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s huvudpartners och i samverkan med många andra goda krafter och föreningar arbetar En bra start för att fler barn och unga ska få en bra start i livet.

-Jag drivs av att göra skillnad för barn, unga och utsatta. Jag har ett stort samhällsengagemang och jag trivs med att arbeta nära, med – och för - människor. Det är viktigt för mig att vi i arbetet gör just skillnad och hela tiden blir bättre; att vi flyttar fram positionerna. Jag har såklart arbetat mycket för detta inom skolan, eftersom mitt huvuduppdrag idag framför allt har fokus på ökad trygghet och kunskap. Nu blir det ett uppdrag med en annan twist, vilket jag verkligen ser fram emot, berättar Pernilla Dalborg.


En bra start arbetar och bidrar genom att komplettera skolmiljön med förebilder och för skolan inspirera i arbetet med barnkonventionen, att stärka ideella ledare genom utbildning samt genom att ge alla barn möjlighet att delta i kreativa och meningsfulla aktiviteter på fritiden.

En bra start arbetar också för att fler ungdomar ska komma ut i praktik, som på sikt ska bidra till att fler ungdomar får anställning eller vidareutbildar sig.

-En sak som lockade mig till tjänsten är att En bra start har fantastiska - och stora -möjligheter i sin verksamhet. Med kraften från föreningen och tillsammans med partners når verksamheten ut snabbt och med styrka. Jag lockades också av att verksamheten En bra start är en kreativ miljö och med väldig entusiastisk syn på framtiden; en sann positiv anda, säger Pernilla Dalborg.

Pernilla Dalborg tar över tjänsten som verksamhetschef från Maria Sundman som nu går vidare till nya uppdrag för Region Gävleborg som Strateg social hållbarhet.

-Mina tre år som verksamhetschef för En bra start har varit otroligt roliga och lärorika. Att ha fått vara med och bygga upp En bra start från grunden, från idé till verksamhet, tillsammans med vansinnigt duktiga och engagerade medarbetare har varit helt fantastiskt! Jag kommer med stort intresse att fortsätta följa det som händer i verksamheten, som kommit att stå mig varmt om hjärtat. Nu när det blivit dags för mig att anta nya spännande utmaningar känns det bra att lämna över ansvaret för fortsatt förvaltning och utveckling av En bra start till Pernilla, säger Maria Sundman.

Johan Cahling, Direktör Hållbarhet och varumärkesutveckling, har ansvarat för rekryteringen.

- Först vill vi tacka Maria Sundman för det otroliga arbete som hon gjort i En bra start. Under Marias ansvar har vi tagit En bra start från idé till verksamhet med ett starkt fundament. Nu välkomnar vi Pernilla Dalborg, en viktig rekrytering som gick i lås och vi är mycket glada att Pernilla tackat ja till rollen som verksamhetschef. Med Pernilla får vi in en mycket skicklig strateg, ledare som även har en fantastisk förmåga att skapa stark utveckling. Dessutom har hon värdefulla kunskaper och erfarenheter från skolvärlden. Och framför allt brinner hon för att skapa nytta för barn och unga. Vi ser fram emot att inleda arbetet med Pernilla för att ta En bra start till nästa nivå, säger Johan Cahling, Direktör Hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF.