Rösta på En bra start i "Visa-Vägen-priset"

En bra start och Johan Cahling nominerad till "Visa-Vägen-priset". Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.


Brynäs IF och Johan Cahling nominerad till "Visa-Vägen-priset". Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

För andra året i rad har Brynäs IF:s direktör för hållbarhet och varumärke, Johan Cahling, blivit nominerad till Samhalls Visa Vägen-priset.

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sitt eget företags bästa.

Johan Cahling nomineras för det arbete som han och Brynäs IF driver i En bra start och verksamhetsområdet ”Vägen in”. I Vägen in, skapar Johan Cahling och Brynäs IF, tillsammans med partners och Arbetsförmedlingen Sverige, just nu en verksamhets- och samverkansmodell som ska minska utanförskapet, sänka ungdomsarbetslösheten och inkludera unga i näringslivet i Gävleborg och i hela Sverige. Idén baseras på att använda kraften och affärsnätverken i starka idrottsvarumärken och föreningar i Sverige. I Vägen in ligger fokus framför allt på unga vuxna, som av olika anledningar, befinner sig en bit ifrån arbetsmarknaden. I den gruppen finns många personer med olika former av funktionsnedsättning

Flest röster vinner

Till Visa vägen-priset utses vinnarna i en omröstning där alla som vill kan rösta på via visavägen.se. Den arbetsgivare och den eldsjäl som har flest röster vinner.
Här är länken där alla Brynäsare kan hjälpa Brynäs IF och Johan Cahling att vinna årets Visa Vägen-pris som årets eldsjäl.

Nio regionala Visa vägen-pris

I år är Visa vägen-priset uppdelat på nio regioner med en Årets arbetsgivare och en Årets eldsjäl i varje region. I varje region hålls en gala där vinnaren får ta emot priset. De sammanlagt 18 regionala vinnarna möter sedan Visa vägen-juryn som avgör vem som vinner det nationella Visa vägen-priset på en exklusiv gala den 19 november i Stockholm.

De nio regionerna är: • Norrland • Jungfrukusten • ABC • Dalkarlstad • Mellan två sjöar • Västkusten • Östkusten • Ölandskusten • Skåne

NOMINERINGSTEXT

Det krävs nya tillvägagångssätt och samverkansformer för att lösa dagens och framtidens samhällsutmaningar i Sverige. Brynäs IF är inte längre bara ett av Sveriges starkaste idrottsvarumärken, utan idag också en motor som driver samhällsutveckling. Johan Cahling driver och inspirerar till utveckling och utmanar det konventionella inom svensk idrott för att fler barn och unga ska få en bra start i sina liv och karriärer. Arbetet sker genom Brynäs IF:s sociala verksamhet En bra start som görs i nära samverkan med UNICEF, starka företagspartners och många goda krafter, däribland Arbetsförmedlingen Sverige. Genom En bra starts verksamhetsområde, Vägen in, skapar Johan Cahling och Brynäs IF just nu en samverkansmodell som ska minska utanförskapet, sänka ungdomsarbetslösheten och inkludera unga i näringslivet i Gävleborg och i hela Sverige. Idén baseras på att använda kraften och affärsnätverken i starka idrottsvarumärken och föreningar i Sverige. I Vägen in ligger fokus framför allt på unga vuxna, som av olika anledningar, befinner sig en bit ifrån arbetsmarknaden. I den gruppen finns många personer med olika former av funktionsnedsättning. En sak är säker. Johan kommer inte att ge sig!

Läs mer och rösta här >>>