Nu är räknestugan på Stora Sätraskolan öppen igen!

Torsdagen den 13 september öppnade Mattecentrums räknestuga på Stora Sätraskolan för detta läsår. Elever från alla skolor är välkomna, oavsett ålder.

Få enkel och helt gratis individuell hjälp med dina mattestudier hela läsåret! Torsdagen den 13 september öppnade Mattecentrum sin räknestuga på Stora Sätraskolan igen. Elever från alla skolor är välkomna, oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå. Räknestugan arrangeras i samarbete med En bra start, Brynäs IF:s verksamhetsområde med fokus på det som händer vid sidan av isen.

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor kommer elever från både grundskolan och gymnasiet. Eleverna som kommer dit vill ofta satsa på ett högre betyg, få mängdträning eller för att kunna hänga med bättre på lektionerna. Många kommer till Mattecentrum bara för att få någon att diskutera matematik med eller för den trevliga atmosfären. Räknestugan pågår kvällstid under två timmar varje vecka. Det är gratis att delta och det är ingen föranmälan.

https://www.mattecentrum.se/raknestugor/gavle/stora-satraskolan

Mattecentrums räknestugor är ett komplement till den ordinarie skolundervisningen. Volontärerna som bemannar räknestugorna är personer som kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare, och alla ställer upp helt ideellt. Hjälpen i räknestugorna blir därför både engagerad som verklighetsnära. Mattecentrum driver för närvarande 110 räknestugor i veckan fördelade på 31 städer över hela Sverige. Ca 5 000 elever besöker räknestugorna i månaden.

Mattecentrum och En bra start, Brynäs IF:s verksamhetsområde med fokus på det som händer vid sidan av isen, har samarbetat sedan 2015. I november 2015 organiserade Mattecentrum och En bra start en mattelektion i Gavlerinken Arena vid firandet av Barnkonventionens dag, som nu står omskriven i Guinness World Records. Mattecentrum har ordnat aktiviteter inför och under firandet av Barnkonventionens dag i Gavlerinken sedan dess.

– Mattecentrum och En bra start samarbetade vid Barnkonventionens dag i höstas. Räknestugan blir ett sätt att arbeta vidare med barnkonventionens artikel 29 om barns rätt till utbildning i praktiken, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

Mattecentrum driver sedan tidigare en räknestuga i Vasaskolan i Gävle samt på Bessemerskolans elevboende och Göranssonska skolan i Sandviken.