Samarbetspartners

Ung Företagsamhet i Gävleborg är en ideell organisation som arbetar med att få in entreprenörskap som en röd tråd genom hela utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. De arbetar bland annat med UF-företagande på gymnasiet och ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare. Tillsammans ska En bra start och Ung Företagsamhet Gävleborg bland annat jobba för att stärka UF Alumni Gävleborg genom att skapa naturliga mötesplatser mellan Brynäs IF:s nätverk och Ung företagsamhet, skapa aktiviteten Ledare för en dag och stötta blivande unga företagare.

- Jag tror att vi kan få bra utväxling i samarbetet, säger Hanna Engström Löwenborg, regionchef för Ung Företagsamhet Gävleborg. Vi kommer att kunna utöka våra respektive nätverk och nå både fler ungdomar, och fler företag och nätverk i vår region. Det kan verkligen bli ett gynnsamt samarbete åt bägge håll.Arbetsförmedlingen (AF) är en nationell myndighet som finns i hela landet. AF:s övergripande mål är att underlätta för arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra och prioritera stöd till personer som står långt från arbetsmarknaden. AF kan inte genomföra sitt grundläggande uppdrag utan samverkan med samarbetspartners som har ett gemensamt intresse att höja välfärden i regionen. I det arbetet ingår ett målmedvetet arbete för att både utveckla goda relationer med arbetsgivare och att etablera kontakt med nya. Till arbetssökande erbjuder AF olika typer av stöd, bland annat information om yrken och studier, anordnar rekryteringsträffar och ger råd inför start av eget företag. AF upphandlar och erbjuder även olika tjänster till arbetssökande via privata företag.

- Samarbetet med Brynäs IF och En bra start öppnar nya möjligheter att minska ungdomsarbetslösheten, säger Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen. Tillsammans kan vi utmana och skapa tillfällen för ungdomar att komma till arbetsplatser där de får värdefull erfarenhet, kontakter och ett socialt sammanhang som ger dem en chans att växa och nå sina mål. Oavsett om det är arbete, studier eller starta eget.Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis hjälp i matematik till Sveriges barn och unga. Föreningen driver räknestugor i 28 städer över hela Sverige. Över 4 800 elever besöker räknestugorna varje månad. Till Mattecentrums räknestugor är alla välkomna, oavsett skola, ålder, ursprung och kunskapsnivå. 

Brynäs IF och Mattecentrum ska slå världsrekord tillsammans. I Gavlerinken Arena ska över 2500 elever plugga matte samtidigt tillsammans i höst. Detta blir den första höjdpunkten på det långsiktiga samarbetsavtal som de båda föreningarna nu har tecknat tillsammans.

–  Världens största räknestuga blir ett roligt sätt att lyfta matematiken bland barn och unga. Grundläggande kunskaper i matematik är en demokratisk rättighet, anser vi på Mattecentrum. Mattecentrum och Brynäs IF delar ett starkt engagemang för unga människor. Vi valde Brynäs IF för att de är ett av Sveriges starkaste idrottsvarumärken och för att de tydligt arbetar för att skapa vinnande lag även vid sidan av isen, säger Karolina Lisslö, generalsekreterare på Mattecentrum.