Visste du att En bra start arbetar aktivt med våra partners för att locka arbetskraft till regionen? Nyligen träffade vi 22 studenter i Luleå.

– Jag tror att det med stor sannolikhet kommer att leda till flera sommarjobb, säger En bra starts verksamhetschef Pernilla Dalborg.

Ett av verksamhetsbenen i Brynäs IF:s samhällsengagemang En bra start kallas Vägen in.
Det handlar övergripande om att via olika projekt hjälpa ungdomar in i arbete.

En av aktiviteterna går ut på att, tillsammans med UF Gävleborg och våra partners, träffa UF-alumner som flyttat till andra städer för att studera. Och sedan skapa relationer för att i framtiden kunna få tillbaka kompetensen till vår region.

Torsdagen den 31 januari flög representanter för En bra start, Sandvik Coromant, Gävle Energi, Clockwork och Hudiksvallbaserade Monitor till Luleå – och träffade 22 tidigare UF Gävleborg-alumner.

– Vi mötte upp alumnerna vid Coop Norrbotten Arena vid 16.30. Våra partners höll olika föredrag om deras verksamheter och vad de kan erbjuda i yrkesväg framåt – och vilka kompetensbehov de har i respektive företag. Sen åt vi middag tillsammans, såg matchen och minglade för att bygga relationer resten av kvällen, säger En bra starts verksamhetschef Pernilla Dalborg.

– Jag upplevde att vi fick igång en väldigt härlig dialog mellan alumnerna och våra partners. Det var många som bytte kontaktuppgifter och jag tror att det med stor sannolikhet kommer att leda till flera sommarjobb. Det var många av utbildningarna hos alumnerna som motsvarade verksamheterna hos våra partners.

Aktiviteten inom Vägen in kallas ”bortamatchen”.

En bra start tillsammans med UF Gävleborg genomför den två gånger varje säsong. Luleåmatchen var den andra säsongen 18/19 – tidigare mötte vi studenter från Gävleborg i Stockholm i samband med en Djurgårdsmatch på Hovet.

– Det är ett jättebra tillfälle för våra partners att nätverka med framtidens kompetens. Båda tillfällena den här säsongen har varit väldigt uppskattade, säger Pernilla Dalborg.

Snart är det dags igen. För första resan säsongen 2019/20. Den 21 november far vi återigen till Luleå för att nätverka med studenter.