På onsdagseftermiddagen blev det klart.

Gävle kommun tecknar ett nytt huvudpartneravtal över fyra år med Brynäs IF och En bra start.

— Ett viktigt budskap för framtiden, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för hållbarhet, varumärke och strategiska partnerskap.

I måndags kunde vi berätta att Bilbolaget valt att förlänga sitt huvudpartnerskap i Brynäs IF och En bra start.

Nu har en redan viktig och glädjande vecka för föreningen precis blivit ännu bättre.

Nästa huvudpartner som haft ett utgående avtal väljer också att förlänga samarbetet. På onsdagseftermiddagen röstade kommunstyrelsen i Gävle kommun igenom ett nytt avtal över de kommande fyra åren.

— Det är otroligt roligt att två av våra huvudpartners under samma vecka valt att förlänga sina avtal. Det är ett glädjande budskap för att det sociala hållbarhets- och jämställdhetsarbete vi kämpar för dagligen genom både hockeyn och En bra start är prioriterade områden framöver för både kommun och näringsliv, säger Johan Cahling.

De kommande fyra åren kommer Gävle kommunkoncern bidra med 3,5 miljoner kronor per år till En bra start. Det nya samarbetsavtalet utgår från det sociala hållbarhetsprogram som beslutades i kommunfullmäktige i december.

— Det betyder att vi tillsammans med Gävle Kommun kan fortsätta att driva och förstärka det samhällsarbete för barn och unga som ”En bra start” kämpar för dagligen i Gävle och i vår region. Gävle kommun är en synnerligen viktig del av vår samverkansmodell mellan föreningsliv, kommun och näringsliv som även gör att många andra kommuner och aktörer i Sverige ser på vårt samarbete som en ledstjärna.

Utöver den årliga investeringen på 3,5 miljoner kronor till En bra start så kommer Gävle kommun via samarbetsavtalet med Brynäs IF att ge sponsorstöd till både dam- och herrlaget, som får 250 000 kronor vardera i stöd.

— Precis som kommunstyrelsen beslutat så tycker vi att det är en strategiskt viktig inriktning att fördela sponsringsstödet lika mellan dam- och herrlag. Det är helt i linje med vår gemensamma strävan mot ett mer jämställt samhälle och en mer jämställd ishockey, där vi exempelvis just i dag när detta beslutades kunde berätta att vi bryter normen för vår årliga internmatch genom att för första gången någonsin inkludera damspelare i matchen, säger Johan Cahling.

Kommunstyrelsens ordförande Åsa Wiklund Lång (S):

— Vi behöver öka sammanhållningen, förbättra skolresultaten och minska ungdomsarbetslösheten och den sociala utsattheten. För att lycka med detta behöver vi hjälpas åt. Vi välkomnar att fler föreningar kommer med initiativ om hur föreningslivet och det civila samhället kan vara med och bygga Gävles framtida utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Åsa Wiklund Lång (S).

— Arbetet inom ”En bra start” kommer att knytas till kommunstyrelsens sociala hållbarhetsutskott, där utskottets ordförande kommer att delta i ”En bra starts” styrgrupp. Därmed kommer utskottet och kommunstyrelsen att ha en aktiv roll i verksamhetens inriktning och uppföljning. I styrgruppen ser vi också fram emot ett utvecklat samarbete med övriga huvudpartners.

I det tidigare huvudpartneravtalet mellan Gävle kommun och Brynäs IF ingick namnrättigheten till Gavlerinken Arena.

Så är inte fallet i det nya fyraårsavtalet.

— Det ser vi bara som möjligheter. Vi har under året gjort en analys som värderar namnrättigheten av Gavlerinken till tre miljoner kronor per år. Det här ger oss en möjlighet att titta på hur vi kan generera ett ännu större värde till föreningen än det som var fallet under föregående arenanamnsavtal, säger Johan Cahling.