Brynäs IF och Sandvik Coromant ingår ett partnerskap.

Ett treårigt huvudpartneravtal är tecknat – där huvudfokus är på Brynäs sociala verksamhet, En bra start.

– Stort och fantastiskt kul att nu inleda samarbetet med Sandvik Coromant som huvudpartner, säger Johan Cahling, Brynäs direktör för varumärke och hållbarhet.

Brynäs IF och En bra start har en ny huvudpartner: Sandvik Coromant.

Det svenska företaget har huvudkontor i Sandviken – men är samtidigt en global aktör som är representerad i totalt 150 länder med 8 000 anställda världen över.

– För oss är det stort och viktigt och inspirerande att storbolag i yttersta världsklass väljer oss som partner för att förstärka deras arbete kring barns rättigheter lokalt och globalt. Det är också ett stort och viktigt avtal för hela föreningen, säger Johan Cahling, Brynäs direktör för varumärke och hållbarhet.

Partnerskapet har möjliggjorts i huvudsak av två anledningar.

Dels tack vare Brynäs sociala verksamhet, En bra start, som är grundfundamentet till att Sandvik Coromant investerar i klubben.

Och dels genom det faktum att föreningen är världens enda hockeyklubb som jobbar tillsammans med UNICEF Sverige.

– Megatrenderna i världen är tydliga. Oavsett om du är liten eller stor aktör, företag eller förening, så behöver du bidra till en bättre värld om du vill vara relevant framåt i tiden. Med den rena dräkten, En bra start och vår partnerstrategi från exponering till samhällsnytta ligger vi rätt i tiden och vi känner att attraktionskraften att bli en del av det ökar för varje år. Att nu Sandvik Coromant kliver in som huvudpartner är ännu ett bevis på det.

– Det som gör det här extra kul är att Sandvik Coromant också ingår ett samarbete med vår sociala partner UNICEF Sverige och att Coromant ser styrkan i ett trepartssamarbete för att skapa en struktur och arbetssätt lokalt och över hela världen där målet är att företaget med dess medarbetare ska ta ett större ansvar för arbetet kring barns rättigheter. Vi är inte nöjda med att bara vara en hockeyklubb som utmanar om SM-guld på isen, Brynäs IF genom En bra start har möjlighet att vara någonting mer. Vi är och vill vara en samhällskraft som är en del av både den lokala och globala utvecklingsprocessen för barns rättigheter – och nu driver vi för det tillsammans med även Sandvik Coromant.

Det nya huvudpartneravtalet hjälper samtidigt klubben att bli ytterligare konkurrenskraftig i verksamhetens katalysator: Ishockeyn.

– Sandvik Coromant köper helheten. Som huvudpartner står företagen bakom Brynäs totala hockeysatsning på ungdom, morgondagens Brynäsare, SDHL, SHL även om deras fokus ligger på En bra start och samhällsnyttan. Sandvik Coromant är en kompetent världsledare som vi nu får in i styrgruppen i En bra start och vi är övertygade att dom kommer att utmana oss så att vi växer i hela vår verksamhet.

Sandvik Coromant ser ett stort värde i att ingå ett partnerskap med Brynäs och UNICEF Sverige.

– Jag är väldigt glad och stolt att vi på Sandvik Coromant kommer att arbeta nära UNICEF Sverige och En bra start framåt. Tillsammans har vi ambitionen att stödja hälsa, lärande och utveckling. Och vi tycker att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att följa sina drömmar och att utbilda sig på ett bra sätt. På Sandvik Coromant är vi fast beslutna om att göra en positiv inverkan och få barn och ungdomar att se de stora möjligheterna i livet och att växa och utvecklas i en trygg och inkluderande miljö för att hjälpa dem att få en bra början på livet! UNICEF Sverige, En bra start och Sandvik Coromant har alla ambitionen att växa tillsammans som partners och utmana varandra, allt för att kunna stödja och bidra bättre år för år, säger Björn Roodzant, Vice VD Marknadsförings- och kommunikationsdirektör vid Sandvik Coromant.

Joakim Fagerudd, platschef Sandvik Coromants produktionsenhet i Gimo, utvecklar kring den lokala förankringen med partnerskapet.

– Av de 8 000 globala medarbetare på Sandvik Coromant finns nära 500 i Sandviken och 1 500 i Gimo och vi tror att detta initiativ kan bidra till framtida utvecklingen i dessa regioner i Gästrikland och norra Uppland som är av yttersta vikt för oss. Tillsammans med En Bra Start/Brynäs IF och deras nätverk av starka partners tror vi att vi kan göra en skillnad och bidra till att stärka unga människor i vår region.

FAKTA: Brynäs IF och En bra starts nuvarande huvudpartners

Sandvik Coromant

Länsförsäkringar Gävleborg

Bilbolaget

Bauer

Gävle Kommun