Brynäs IF och En bra start driver det regionala föreningsnätverket Ett bra nätverk där totalt nio idrottsföreningar ingår, både från Hälsingland och Gästrikland, från olika idrotter.

Ett bra nätverk skapades för att idrottsföreningar i Gävleborg som har ett socialt engagemang tillsammans ska verka för stor samhällsnytta i regionen.

Nätverket har haft flera träffar där erfarenheter utbytts och föreningarna fått inspiration av varandra.

— Vi får inspiration av Torsåkers IF eller Bergsjö IF likväl som de får tips och inspiration av oss, säger Pernilla Dalborg, verksamhetschef En bra start.

Fokuset ligger på ekonomisk välfärd, utbildning och samhällskraft och hur man på ett bra sätt kan använda dessa tre tillsammans.

— Ekonomisk välfärd är viktigt för alla, om Edsbyn Bandy mår bra ekonomiskt kan de förhoppningsvis ägna sig ännu mer åt samhällsnytta, säger Dalborg.

Under torsdagen träffades föreningarna i Monitor ERP Arena. Först och främst för att lyssna in hur föreningarna mår både sportsligt och ekonomiskt samt vad som hänt sedan den senaste träffen och hur de vill jobba framåt.

Ett bra nätverk2

Under träffen anordnades workshops och tillsammans tittar föreningarna bland annat att på hur de kan skapa affärsmodeller och vad vi i Brynäs kan hjälpa till med gällande utbildning.

— Vi har ett samarbete med Rättighetsbyrån där vi jobbat med publikupplevelser och hur vi attraherar fler publikmässigt. Det samarbetet är något vi kan utnyttja för att hjälpa föreningar i nätverket att växa, säger Dalborg.

Tidigare inom nätverket har man jobbat med ”Vägen in” där man samarbetar med Arbetsförmedlingen men där primärt Brynäs och En bra start är drivande. Det handlar om att skapa praktikplatser för arbetslösa ungdomar. Detta är något man nu diskuterar för att jobba vidare med.

En som fanns med under dagen var Fredrik Jönsson, marknadsansvarig hos Hudik Hockey, som känner att nätverksträffarna gett mycket till hans förening.

— Jag ser många fördelar med föreningsnätverket och vi har utbytt flera bra tips och fått inspiration av andra föreningar. Vi hade till exempel förmodligen aldrig tagit kontakt med Edsbyns IF för att diskutera samhällsengagemang om det inte vore för detta nätverk. Vi har sedan tidigare också flera beröringspunkter med Brynäs. Till exempel har en av våra huvudpartners, Monitor ERP System, inför den här säsongen köpt Brynäs arenanamn.

Läs mer om Föreningsnätverket här.

Följande föreningar är med i nätverket:
Bergsjö IF
Bollnäs Bandy
Brynäs IF
Edsbyn bandy
Hudik Hockey
Ljusdals bandy
Sandvikens IF
Söderhamn bordtennis
Torsåkers IF