Sportlovet är lovet då alla barn skall ha möjligheter till fysisk aktivitet på sina villkor.

En vecka där just rörelsen sätts i centrum.

Ofta brukar Gavlehovsområdet i Gävle vara fyllt med aktiviteter – allt från gymnastik, armbrytning, innebandy till körsång och matteräkning. Flera olika aktiviteter där barn dels kan introduceras till nya fritidsmöjligheter men också en del i processen att stärka föreningarna i kommunen att ta emot medlemmar.

Nu omöjliggör pandemin fysiska aktiviteter i stora konstellationer på Sätraåsen vilket gör att det individuella ansvaret ökar för att få den dagliga dos av rörelse som behövs.

Brynäs IF och En bra start vill ta ansvar för en aktiv fritid och kommer således under sportlovet att dedikera insatser för att inspirera till rörelse. Via En bra starts sociala kanaler kan du följa oss tillsammans med våra samarbetsföreningar där runtom i kommunen utövar olika typer av rörelseaktiviteter. Varje dag kommer våra aktivitetsledare besöka olika platser som även du förhoppningsvis kan inspireras till att besöka. Det kan vara allt från lätta promenader, populära gångstråk till pulkaåkning. Det är fantasin som sätter gränser.

Loven har en viktig plats för många barn utifrån möjligheten att idrotta men det finns också många barn som inte tycker loven är lika uppskattade. Lov betyder att skolan inte är öppen varje dag vilket för många betyder att tryggheten inte är densamma som de övriga dagarna. Skolmat uteblir, möjligheten att träffa sina klasskompisar blir mindre och framför allt är risken att stillasittandet ökar då rutinerna för barnen ändras.

Varje dag klockan 11.00 i våra kanaler får du som följare en möjlighet att  inspireras av våra ambassadörer. Du hittar vår kanal genom att klicka här!