Föreningsnätverket

”Något långsiktigt”

Det är spännande att göra något långsiktigt som är bra för bygden och för regionen, där huvudsyftet är att göra bra saker tillsammans för barn och ungdomar i Ljusdal.

– Micke Vallin, marknadschef Ljusdals BK

”Barns rättigheter”

Initialt ligger fokus i vårt samarbete på arbetet kring barns rättigheter. Det är en angelägen och viktig fråga för oss som klubb och ett arbete som ligger oss varmt om hjärtat.

– Fredrik Jönsson, marknadsansvarig Hudik Hockey

ETT BRA NÄTVERK

Brynäs IF och En bra start driver det regionala föreningsnätverket Ett bra nätverk.

Idrottsföreningarna bidrar genom sina verksamheter till stor samhällsnytta. En utmaning för föreningar idag, stora som små, är dels att påvisa kopplingen mellan den verksamhet föreningarna bedriver och samhällsnyttan, och dels att påvisa verksamhetens effekter i samhällsnyttan.

Ett bra nätverk består av idrottsföreningar i Gävleborgs län som har ett socialt engagemang och en stark vilja att göra skillnad i samhället. Föreningarna i nätverket har en stark förankring lokalt på sin ort samt är ledande, aktiva och ambitiösa.

Ett Bra Nätverk arbetar tillsammans fram nya och kreativa lösningar för hur idrottsföreningar i Gävleborgs län kan stärka sin roll i samhället och hitta former för samarbete med regionen, kommuner och företag kring ett förebyggande och långsiktigt samhällsnyttigt arbete.

Målet med arbetet i Ett Bra Nätverk är att regionens idrottsföreningar ska bli hållbara samhällskrafter och ha balans i både verksamhet och ekonomi.

Följande föreningar är med i nätverket:
Bergsjö IF
Bollnäs Bandy
Brynäs IF
Edsbyn bandy
Gefle IF
Hudik Hockey
Ljusdals bandy
Ockelbo basket
Sandvikens IF
Söderhamn bordtennis
Torsåkers IF