Jakob Silfverberg

”Jag vill vara med och ge fler barn bra förutsättningar till en bra start”

Vad kände du när du fick frågan att bli ambassadör i En bra start?
– Det kändes väldigt roligt. Det är för en bra sak och det är en fin sak som Brynäs IF gör. Det är ett stort problem i dag i samhället med barn som inte har det så lätt, och att då få vara med och arbeta för en sådan här fin grej är bara roligt.

Varför valde du att tacka ja till ambassadörsrollen?
– Det är inte så länge sen jag själv gick i skolan, och jag vet att det finns ett problem med att alla barn och ungdomar inte har samma möjligheter. Att jag kan få vara med, och förhoppningsvis vara en förebild för elever, det var för mig en självklarhet. Jag vill vara med att tillsammans med Brynäs kunna ge fler barn bra förutsättningar till en bra start.

Hur kommer du att vara delaktig?
– Framför allt kommer jag att vara delaktig då när jag hemma på besök i Gävle. Vi kommer att vara med och besöka skolor tillsammans med En bra start. Vi kommer även sitta med på möten där vi bollar idéer hur man kan ta den här verksamheten vidare hela tiden. Det gäller att hela tiden driva det vidare framåt. När jag sedan är i USA så gäller egentligen samma sak där, att vi tänker på hur vi kan bidra och utveckla verksamheten och att vi hör av oss med idéer och tankar.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med?
– Att jag kan finnas med som en förebild för barn och ungdomar och att jag kan bidra med idéer

Vad tror du En bra start kommer betyda för Gävle och barnen?
– Brynäs är ett stort varumärke, och tillsammans med oss ambassadörer och den mediala spridningen kan det bli väldigt kraftfullt. Det blir lättare att göra förändringar och att vi kan bidra i skolorna. Tillsammans med UNICEF kan Brynäs ge fler barn möjligheten till en bra start. Att fler barn får det bra i skolorna, och i samhället.

Vad har du själv för förväntningar?
– Mina förväntningar är att jag kan bli så delaktig som möjligt och att jag kan vara med och driva det här vidare.

Fakta: Jakob Silfverberg

Klubb: Anaheim Ducks

Började med hockey: När jag var 5 år.

Antal år i Brynäs IF: Sju säsonger.

Tre höjdpunkter i karriären: SM-guldet med Brynäs IF, OS i Sotji 2014 och min första NHL-match.