Nicklas Bäckström

”Brynäs IF har kraften att nå ut”

Vad kände du när du fick frågan att bli ambassadör i En bra start?
– Det var väldigt smickrande och roligt att få frågan om ambassadörsrollen. Att jag personligen kan få vara med och hjälpa Brynäs IF och UNICEF i deras arbete med barns rättigheter i samhället är något jag ser fram emot.

Varför valde du att tacka ja till ambassadörsrollen?
– Jag känner att jag gärna jobbar med barn. Jag känner hårt för Brynäs och jag vet att UNICEF gör bra saker, så kombinationen av det kommer bli jättebra. Dessutom gillar jag att jobba med barn och ser väldigt mycket fram emot det.

Hur kommer du att vara delaktig?
– Jag kommer mestadels att vara delaktig på somrarna. Under vintern så får vi väl se vad jag kan göra och hur jag kan bidra på bästa sätt.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med?
– Jag tror att jag kommer bidra mycket vid mötena mellan mig och barnen. Det är då man kan sätta sig ner och umgås och ha tiden att prata och lyssna på dem. Brynäs IF har kraften att nå ut till alla skolor i regionen och det här kommer vara en bra sak för alla barn i hela Gävle

Vad tror du En bra start kommer betyda för Gävle och barnen?
– Jag tror att det kommer ge jättemycket. Det handlar inte bara om Brynäs och Gävle, utan vi kommer jobba för att nå ut till alla möjliga skolor i kommunen, så det är främst det som kommer betyda mycket. Det viktigaste är att man når ut till barnen och kan avsätta tid för att umgås, på så sätt kommer Brynäs verkligen jobba för barnen.

Och vad kommer det betyda för dig personligen? Vilka förväntningar har du?
– Om jag åker ut på en skola och träffar barn så ger det mig minst lika mycket som för barnen. Jag tror det kommer vara inspirerande för mig att träffa många olika typer av människor, det är det som är roligt. Alla är olika och det kommer vara inspirerande att lära känna alla barn.

Fakta: Nicklas Bäckström

Klubb: Washington Capitals

Började med hockey: Började åka skridskor i Valbo FF när jag var två år.

Antal år i Brynäs IF: Sex säsonger

Tre höjdpunkter i karriären: Stanley Cup-guldet, VM-guldet och min första Brynäs-match