VÄRLDENS ENDA UNICEFKLUBB INOM ISHOCKEYN

Ett samarbete sedan 2013

Världens viktigaste match

Som världens första hockeyklubb har Brynäs IF ett långsiktigt samarbetsavtal med världens ledande barnrättsorganisation UNICEF.

Den gemensamma utgångspunkten för samarbetet är att arbeta för alla barns rättigheter och att bidra till att barnkonventionen efterlevs.

Tillsammans arbetar vi för alla barn.

”…att vi alla kan hjälpa till så gott vi kan”

Det organisationer som UNICEF gör för barn runtom i världen är självklart något jag verkligen ställer mig bakom. Det är så många människor i olika delar av världen som inte har särskilt bra förutsättningar, och hamnar i situationer från födseln som inte ger dom någon större chans. Det är oerhört bra att organisationer som UNICEF finns och försöker hjälpa barnen som hamnat i dåliga situationer. Det är bara hoppas att de kan fortsätta sitt arbete och att vi alla kan hjälpa till så gott vi kan.

– Tom Bissett, tvåfaldig SM-guldmedaljör i Brynäs IF (1993, 1999)

finansierar projekt i namibia

Brynäs IF garanterar minst en miljon kronor per år under de fem år som samarbetet med UNICEF pågår. Pengarna kommer att gå till att utveckla UNICEF:s verksamhet med lek och rekreation bland några av de mest utsatta barnen i världen. De pengar som kommer från Brynäs IF går främst till UNICEFs projekt i Boliva, men en del har även gått som en engångsdonation till kampen mot ebola.